پس از طی شدن 2 سال از ارزیابی اولیه سطح بلوغ مدیریت دانش در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و پیادهسازی برخی ابزارها و تکنیکهای مدیریت دانش در این شرکت، «مرحله دوم ارزیابی بلوغ مدیریت دانش» با هدف سنجش میزان رشد اقدامات مدیریت دانش انجام شد.
بدین منظور گروه مشاوره مدیریت دانش دانا با همکاری دبیرخانه نظامهای مشارکتی و دانشی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، میزان پیشرفت مدیریت دانش در هریک از معیارهای مدل بلوغ سازمان بهرهری آسیایی را مورد سنجش قرار دادند. نتایج این اقدام بیانگر این است که باتوجهبه شرایط کرونا و محدودیتهای اجرایی طی دو سال اخیر، رشد قابلتوجهی در سطح بلوغ مدیریت دانش شرکت معدنی و صنعتی گلگهر بهوجود آمده است.
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
منطقه معدنی گلگهر با داشتن معادن غنی از سنگ آهن به عنوان یکی از مطرح ترین قطب های فعال معدن، صنعتی در خاور میانه است که دارای قابلیتهای بسیاری برای تبدیل شدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان میباشد. اين ذخاير معدنی در استان كرمان و در 50 كيلومتری جنوب غربی شهرستان سيرجان واقع شدهاست. آثار موجود و حفاريیهاي باقیمانده در محل كانسار دلالت بر آن دارد كه اين كانسار در قرون گذشته مورد شناسايی و بهرهبرداری قرار گرفته است. سن تقريبی يك نمونه از سرباره كوره های قديمی كه از سنگ معدن گل گهر استفاده مینموده است، در حدود 900 سال تخمين زده شده است. در دوره معاصر عمليات اكتشاف و پیجويی طرح سنگ آهن گل گهر در سال 1348 توسط شركت خصوصی ايران باريت آغاز و سپس با همكاری شركت ژاپنی ماروبنی ادامه يافت و از سال 1353 به شركت ملی فولاد ايران واگذار گرديد. كانسار سنگ آهن گلگهر در شش آنومالی مجزا در مجموع با ذخيرهای در حدود 1200 ميليون تن در محدودهای به طول تقريبی 10 كيلومتر و عرض تقريبی 4 كيلومتر قرار گرفتهاست. بهره برداری از توده معدنی شماره يک بر عهده شركت معدنی و صنعتی گلگهر است كه بخش زيادی از آن استخراج گرديدهاست.
پیادهسازی مدیریت دانش در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از سال 1397 با همکاری گروه مشاوره مدیریت دانش دانا آغاز شده است و تا کنون ابزارها و تکنیکهای مدیریت دانش همچون مدیریت دانش اورهال، انجمن خبرگی، تدوین درخت دانش، تدوین نقشه دانش و غیره در این شرکت اجرایی شده است.
گروه مشاوره مدیریت دانش دانا