مدیریت دانش اورهال در امور ذوب و تغلیظ مجتمع مس سرچشمه آغاز شد. در این اورهال تیم اجرایی مدیریت دانش مجتمع با همراهی سفیران دانش در امور منتخب اقدام به مدونسازی درسآموختههای کلیدی در تعمیرات اساسی مینمایند.
مدیریت دانش اورهال یکی از مهمترین حوزههای تمرکز اجرای مدیریت دانش در مجتمع مس سرچشمه است. باتوجهبه اینکه برخی فعالیتهای انجامشده در تعمیرات اساسی هر چند سال یک بار انجام میشود، ریسک فراموشی و از دست دادن تجربیات موفق و یا نقاط قابلبهبود در آن بسیار زیاد است. همچنین احتمال خروج خبرگان سازمان در این فاصله زمانی بهواسطه بازنشستگی یا جابهجایی، بسیار زیاد است و دانش کلیدی این حوزه که منجر به نتایج ارزشمندی اعم از کاهش زمان و هزینه در سازمان میشود، ممکن است بهراحتی از دست برود. به همین دلیل یکی از راهکارهای اصلی در نقشه راه پیادهسازی مدیریت دانش در مجتمع مس سرچشمه، پیادهسازی تکنیک مدیریت دانش اورهال است.
مجتمع مس سرچشمه
مس از جمله فلزاتی است كه در طول ساليان دراز، بسيار مورد استفاده قرار گرفته است. 85 تا 90 درصد مس مصرفي دنيا از طريق استخراج معادن مس حاصل میگردد. اشياء مسی و آلياژهای بهدستآمده در نقاط مختلف ايران و همچنين آثار كورههای قديمي و ابتدايی ذوب مس حاکی از آشنايی ايرانيان قديم با صنعت استخراج و ذوب است. اكتشافات باستانشناسی نشان میدهدكه در ايران از هزاره پنجم پيش از ميلاد، استفاده از معادن رونق نسبی داشته است. اشیای مفرغی، زری و سيمی بدست آمده از هزارههای قبل، گوياي پيشرفت بهرهبرداري از معادن و صنعت ذوب فلزات در ايران است. بعد از ظهور اسلام، خصوصاً در دوران سلجوقيان (قرن ششم هجريی) و صفويان (قرن يازدهم هجری)، بهرهبرداری از معادن و صنعت ذوب فلزات در ايران بسيار شكوفا بوده است.
در 12 تير ماه 1351، شركت سهامی معادن مس سرچشمه كرمان، تشكيل و در سال 1355 به شركت ملی صنايع مس ايران كه در برگيرنده كليه فعاليتهای معادن مس كشور است تغيير نام داد. از وظايف اين شركت، استخراج و بهرهبرداری از معادن مس، توليد محصولات پر عيار سنگ معدن و محصولات مسي نظير كاتد، اسلب، بيلت و مفتول هشت ميليمتری میباشد. معادن مس سرچشمه و ميدوك در كرمان و معدن مس سونگون در آذريايجان شرقی از مهمترين معادن مس كشور به شمار میرود.
مجتمع مس سرچشمه از اواسط سال 1400 برنامه توسعه نظام مدیریت دانش را در دستور کار خود قرار داد. این پروژه در چهار گام عملیاتی توسط گروه مشاوره مدیریت دانش دانا طراحی شد و در سومین گام آن تدوبن نقشه دانش و تحلیل شکاف دانشی در این سازمان انجام شد.