مدیریت دانش و مدیریت زنجیره تامین

مدیریت دانش و مدیریت زنجیره تامین

مدیریت زنجیره تامین یکی از حوزه های مهم برای سازمان های تولیدی است و نقش بسزایی در موفقیت آن ها ایفا می کند. از آنجا که دانش یکی از کلیدی ترین سرمایه های سازمانی است، مدیریت دانش نیز به عنوان یک رویکرد بهبود مستمر می در ارتقاء عملکرد زنجیره تامین موثر باشد.

شرح شغل مدیریت دانش و مدیریت زنجیره تامین

شرح وظایف مدیر دانش شرح شغل مدیر زنجیره تامین
مدیران دانش برنامه‌ریزی، توسعه، بهینه‌سازی، سازمان‌دهی، هدایت، مدیریت، ارزیابی و مسئول /یا مسئول برخی یا همه فرآیندهای مدیریت دانش سازمان‌ها هستند. مدیران زنجیره تامین برنامه‌ریزی، توسعه، بهینه‌سازی، سازمان‌دهی، هدایت، مدیریت، ارزیابی و پاسخگو /یا مسئول برخی یا همه فرآیندهای زنجیره تامین سازمان‌ها هستند.
نمودارهای مدل‌های مدیریت دانش برای کمک به تسهیل بحث با دانشکاران. نمودار مدل‌های زنجیره تامین برای کمک به تسهیل بحث با مشتریان.
رویکردهای انتقال دانش را برای به حداکثر رساندن کارایی و اثربخشی انتخاب کنید مسیرهای حمل‌ونقل را برای به حداکثر رساندن اقتصاد با ترکیب محموله‌ها یا یکپارچه‌سازی انبارداری و توزیع انتخاب کنید.
سطوح مناسب کارکنان مدیریت دانش را برای ایجاد، انتقال، ذخیره‌سازی، اشتراک و به‌کارگیری دانش ارزیابی کنید. نیازهای تجهیزات حمل‌ونقل و سطوح کارکنان مناسب برای بارگیری، تخلیه، جابجایی یا ذخیره مواد را ارزیابی کنید.
با مشاوران مشورت کنید تا تقاضا برای دانش را پیش‌بینی کنید. استراتژی‌ها و برنامه‌هایی را ایجاد کنید که در دسترس بودن دانش را در صورت نیاز تضمین کند. با برنامه ریزان زنجیره تامین برای پیش‌بینی تقاضا یا ایجاد طرح‌های تامینی که در دسترس بودن مواد یا محصولات را تضمین می‌کند، مشورت کنید.
معیارهای عملکرد را برای اندازه‌گیری، مقایسه یا ارزیابی عوامل مدیریت دانش، مانند در دسترس بودن یا کیفیت دانش، تعریف کنید. معیارهای عملکرد را برای اندازه‌گیری، مقایسه یا ارزیابی عوامل زنجیره تامین، مانند هزینه یا کیفیت محصول، تعریف کنید.
نظارت بر عملکرد تأمین‌کننده دانش (مثلاً تأمین دانش از پروژه‌ها یا تحقیقات) برای ارزیابی توانایی برای برآورده کردن الزامات کیفیت و تحویل. نظارت بر عملکرد تامین کننده برای ارزیابی توانایی برای برآوردن الزامات کیفیت و تحویل.
تجزیه‌وتحلیل اطلاعات در مورد عملکرد تامین کننده دانش یا موفقیت برنامه خلق و کسب دانش. اطلاعات مربوط به عملکرد تامین کننده یا موفقیت برنامه تدارکات را تجزیه‌وتحلیل کنید
برای بحث در مورد معیارهای عملکرد، ارائه بازخورد عملکرد یا بحث در مورد نیازهای دانش جدید با سفیران دانش ملاقات کنید. برای بحث در مورد معیارهای عملکرد، ارائه بازخورد عملکرد، یا بحث در مورد پیش‌بینی‌ها یا تغییرات تولید، با تامین کنندگان ملاقات کنید.
طراحی یا پیاده‌سازی استراتژی‌های ذخیره‌سازی و اشتراک برای دانش مستند طراحی یا اجرای استراتژی‌های انبارداری کارخانه برای مواد تولیدی یا محصولات نهایی
برای تعیین چگونگی افزایش استفاده مجدد، بهینه‌سازی خدمات مشتری، فروشگاه‌های دانش را تجزیه‌وتحلیل کنید. موجودی‌ها را تجزیه‌وتحلیل کنید تا نحوه افزایش نوبت موجودی، کاهش ضایعات یا بهینه‌سازی خدمات مشتری را تعیین کنید.
بررسی یا به‌روزرسانی شیوه‌های مدیریت دانش مطابق با استانداردها و الزامات جدید یا در حال تغییر. رویه‌های زنجیره تأمین را مطابق باسیاست‌ها، استانداردها، مقررات یا قوانین جدید یا در حال تغییر محیط‌زیست بررسی یا به‌روزرسانی کنید.
اجرای فرآیندهای مدیریت دانش جدید یا بهبودیافته. اجرای فرآیندهای زنجیره تامین جدید یا بهبودیافته

 

اما مدیریت دانش و مدیریت زنجیره تامین چه فرقی دارد؟

تفاوت اصلی بین نقش مدیریت دانش و مدیریت زنجیره تامین این است که مدیر زنجیره تامین می‌تواند فرض کند که برای خدماتش مشتری وجود دارد. آن‌ها می‌توانند فرض کنند که کارگران تولیدی آماده و منتظر تامین قطعات و مواد هستند.

مدیر دانش نمی‌تواند این فرض را کند مدیر دانش همچنین باید به‌عنوان مدیر زنجیره تقاضا کار کند. برانگیختن تقاضا برای دانش و معرفی فرآیندها و سیستم‌هایی که از طریق آن دانش جستجو می‌شود و همچنین سیستم‌هایی که توسط آن‌ها عرضه می‌شود. همچنین، همان‌طور که در بالا گفته شد، عناصری از مدیریت دانش وجود دارد که بیشتر مشارکتی هستند و فرآیند جریان کمتری دارد.

اما درجایی که دانش از عرضه‌کننده به دانشکار می‌رود، مدیر دانش می‌تواند خود را به‌عنوان مدیر زنجیره تأمین دانش با برخی از مسئولیت‌های ذکرشده در بالا ببیند.

 

منبع:

http://www.nickmilton.com/2021/07/the-knowledge-manager-as-supply-chain.html

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 19 =