استخراج دانش تصویری در حوزه نگهداری تعمیرات پالایشگاه فجر جم

استخراج دانش تصویری در حوزه نگهداری تعمیرات پالایشگاه فجر جم

در راستای ادامه فعالیت‌های مرتبط با پیاده‌سازی تکنیک‌ها و ابزارهای مدیریت دانش در شرکت پالایش گاز فجر جم، مستندسازی تصویری تجریات خبرگان آغاز شد. استخراج دانش تصویری پالایشگاه فجر جم پس از شناسایی حوزه‌های دانشی با اولویت بالا در واحد نگهداری و تعمیرات شرکت وارد فاز اجرایی شد. بدین منظور تجربیات و درس‌آموخته‌های کلیدی دانشی حاصل از ‏Root cause analysis) – RCA)‏ به عنوان یکی از منابع مهم دانشی نگهداری و تعمیرات در اولویت قرار گرفت و با همکاری واحدهای مرتبط، تجربیات به صورت تصویری مدون شد.

تحلیل علل ریشه‌ای ‏ به یافتن دلایل و علل ریشه‌ای مشکلات و یافتن بهترین راه‌حل‌ها برای حل مشکلات اشاره دارد. این روش به جای رفع علائم مشکلات بر اهمیت اتخاذ اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی تاکید می‌کند  به همین دلیل یکی از منابع غنی دانش در سازمان به شمار می‌آید.

معرفی شرکت پالایش فجر جم

شرکت پالایش گاز فجر جم از سال 1367 برای تصفیه گاز میدان‌های گازی نار و کنگان واقع در منطقه جم و ریز در شرق استان بوشهر مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. این شرکت ابتدا برای تصفیه گاز طبیعی با ظرفیت روزانه 85 میلیون استاندارد متر مکعب طراحی شده بود که در سال 1379 با اجرای طرح افزایش ظرفیت  توليد گاز پالایشگاه به 110 میلیون استاندارد متر مکعب در روز رسید و در سال 1389 با انتقال گاز پارس جنوبی به پالایشگاه ظرفیت گاز توليدي اين شركت به 125 میلیون استاندارد متر مکعب در روز  افزایش یافت.

گاز مرکز تفکیک حوزه نار (H2S:90ppm) بوسیله دو خط لوله به قطر 30 اینچ و 24 اینچ به پالایشگاه منتقل می شود و مایعات جمع آوری شده آن ازطریق یک خط لوله 6 اینچ به پالایشگاه پمپ می‌گردد. گاز مرکز تفکیک حوزه کنگان (H2S:480ppm) نیز بوسیله یک خط لوله به قطر 48 اینچ به پالایشگاه منتقل می شود و مایعات جمع‌آوری شده آن ازطریق یک خط لوله 8 اینچ به پالایشگاه پمپ می‌گردد. گاز ارسالی از پارس جنوبی (H2S:4200ppm) توسط خط لوله 42 اینچ به پالایشگاه انتقال می یابد. به موازات توليد گاز خشک در پالايشگاه، مايعات گازي تثبيت شده و LPG نیز توليد مي شود. مايعات گازی به تاسيسات بندر سيراف واقع در ساحل خليج فارس جهت صادرات منتقل مي‌شوند و LPG  توليدي پس از ذخیره‌سازی توسط تانکر به کشورهای همسایه صادر  می‌گردد.

گروه مشاوره مدیریت دانش دانا 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =