پیاده‌سازی تکنیک استخراج دانش در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان

پیاده‌سازی تکنیک استخراج دانش در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان

پیاده‌سازی تکنیک استخراج دانش در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان

پس از اتمام فعالیت‌های ارزیابی سطح بلوغ مدیریت دانش، در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان و معماری اولیه نقشه دانش سازمان  و تدوین اسنادبالادستی مدیریت دانش، اجرای تکنیک‌های مدیریت دانش در این سازمان آغاز شد. در همین راستا پیاده‌سازی تکنیک استخراج دانش خبرگان با هدف مستندسازی تجارب مدیریتی در دستور کار قرار گرفت.
در گام نخست آموزش‌‌های عمومی و تخصصی مدیریت دانش برای سفیران دانش سازمان برگزار شد تا در جلسه‌های استخراج دانش در کنار مشاور حضور داشته و فرایند اجرای تکنیک را به صورت عملی بیاموزند. در گام بعدی فرایند مستندسازی تجارب خبرگان مبتنی بر متد Knowledge Elicitation برای ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان آغاز شد که جلسات آن تا پایان ماه جاری ادامه خواهد داشت. کتابچه تجربیات آقای دکتر رودری پس از تدوین در بسترهای مختلف به‌اشتراک‌گذاری دانش این سازمان منتشر خواهد شد.

مدیریت دانش دانا

استخراج دانش چیست؟

استخراج دانش (KE) شامل مجموعه‌ای از تکنیک­ها و روش‌هایی است که در استخراج دانش متخصصان  و خبرگان از آن­ها استفاده شود. این تکنیک به طور معمول از طریق نوعی تعامل مستقیم با خبره[1] قابل انجام است. از نظر مدیریت دانش، اکثر پرسنل سازمان مادامی که دارای دانش کافی برای سازمان باشند می‌توانند به عنوان “متخصص یا خبره” شناخته شوند.

منابع انسانی به دلیل محدودیت ظرفیت ضمیر خودآگاه قادر به حفظ و یادآوری تمامی مطالب به طور فی‌البداهه و کامل نیستند، همچنین عقیده اندیشمندان بر آن است که از این پس در عصر دانش بنیان هر فرد نباید تجربیات و اطلاعات خود را ملک شخصی خود بداند و به عنوان سرقفلی و سرمایه حرفه و کار خود قرار دهد.

مدیریت دانش دانا

از این رو مستندسازی روش ها، فنون و آموخته‌های انسان‌ها، راهکارهای مطمئن در انتقال تجربیات فردی و اجتماعی به دیگران است، تا جایی که سازمان های پیشتاز برای بهبود عملکرد کسب و کار، در حال گذر از دوران انباشت دانش فردی کارکنان به سوی دوران نگهداری دانش برای منفعت جمعی می‌باشند. در بسیاری از مواقع حفظ نظام یافته سوابق و تجربیات ارزشمند و انتقال صحیح آن به افراد در ابعاد وسیع اقتصادی و صنعتی می‌تواند مزیت های بسیاری نظیر کاهش زمان، جلوگیری از تکرار آزمون های پیشین و گاهی اوقات مخرب، ممانعت از هزینه‌های سخت افزاری و نرم افزاری برای دستیابی به یک تجربه و یا واقعه را به همراه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 2 =