تحلیل شکاف دانشی و تدوین استراتژی دانش در امور تغلیظ مجتع مس سرچشمه به پایان رسید.
در ادامه اقدامات اجرایی پیادهسازی مدیریت دانش در مجتمع مس سرچشمه، پس از تدوین نقشه دانش، تحلیل شکاف دانشی و تدوین استراتژی دانش انجام شد.
تحلیل شکاف دانش یکی از تکنیکهای کاربردی و کلیدی در مدیریت دانش است که سازمانها برای تکمیل حلقه اقدامات مدیریت دانش خود، باید به آن بپردازند. تحلیل شکاف دانش ابزاری برای کمک سازمان برای ایجاد یک تصویر بزرگ از وضعیت دانشی سازمان است. از طریق این تحلیل، سازمان میتواند مشخص کند که در حوزه دانش سازمانی، در حال حاضر کجا ایستاده است، میخواهد کجا باشد و مسیر رسیدن به وضعیت مطلوب را باید چگونه طی کند.
با انجام این تحلیل، سازمان میتواند درک بهتری از وضعیت دانش موجود پیدا کند و برای دستیابی به اهداف دانشی خود که از نتیجه این تحلیل به دست میآورد، اقدامات لازم را برنامهریزی کند. تجزیه و تحلیل شکاف دانش روشی است برای بررسی اینکه بدانیم منابع دانشی سازمان در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارد و از مقایسه آن با سطح مطلوب، طرح و برنامهای برای دستیابی به آن سطح تدوین شود.
تحلیل شکاف دانشی در مس سرچشمه
بدین منظور ، در گام نخست وضعیت موجود دانش امور تغلیظ مجتمع مس سرچشمه از طریق تدوین نقشه دانش شناسای شد. در ادامه نیز با برگزاری جلسههای تعاملی با خبرگان سازمان، وضعیت مطلوب در هر یک از حوزههای نقشه دانش تعیین و میزان شکاف بین وضع موجود و مطلوب تعیین شد. در گام پایانی نیز استراتژیهای دانشی هر حوزه در راستای ترمیم شکاف دانشی تعیین و به صورت یک برنامه عملیاتی مدون شد.

مجتمع مس سرچشمه
مس از جمله فلزاتی است كه در طول ساليان دراز، بسيار مورد استفاده قرار گرفته است. 85 تا 90 درصد مس مصرفي دنيا از طريق استخراج معادن مس حاصل میگردد. اشياء مسی و آلياژهای به دست آمده در نقاط مختلف ايران و همچنين آثار كورههای قديمي و ابتدايی ذوب مس حاکی از آشنايی ايرانيان قديم با صنعت استخراج و ذوب است. اكتشافات باستانشناسی نشان میدهدكه در ايران از هزاره پنجم پيش از ميلاد، استفاده از معادن رونق نسبی داشته است. اشیای مفرغی، زری و سيمی بدست آمده از هزارههای قبل، گوياي پيشرفت بهره برداري از معادن و صنعت ذوب فلزات در ايران است. بعد از ظهور اسلام، خصوصاً در دوران سلجوقيان (قرن ششم هجريی) و صفويان (قرن يازدهم هجری)، بهرهبرداری از معادن و صنعت ذوب فلزات در ايران بسيار شكوفا بوده است.
در 12 تير ماه 1351، شركت سهامی معادن مس سرچشمه كرمان، تشكيل و در سال 1355 به شركت ملی صنايع مس ايران كه در برگيرنده كليه فعاليتهای معادن مس كشور است تغيير نام داد. از وظايف اين شركت، استخراج و بهرهبرداری از معادن مس، توليد محصولات پر عيار سنگ معدن و محصولات مسي نظير كاتد، اسلب، بيلت و مفتول هشت ميليمتری میباشد. معادن مس سرچشمه و ميدوك در كرمان و معدن مس سونگون در آذريايجان شرقی از مهمترين معادن مس كشور به شمار میرود.
مجتمع مس سرچشمه از اواسط سال 1400 برنامه توسعه نظام مدیریت دانش را در دستور کار خود قرار داد. این پروژه در 4 گام عملیاتی توسط گروه مشاوره مدیریت دانش دانا طراحی شد و در سومین گام آن تدوبن نقشه دانش و تحلیل شکاف دانشی در این سازمان انجام شد.