معماری نقشه دانش پتروشیمی مارون

معماری نقشه دانش پتروشیمی مارون

 نقشه دانش در شرکت پتروشیمی مارون

در ادامه فعالیت‌های پیاده‌سازی مدیریت دانش در شرکت پتروشیمی مارون، فرایند معماری نقشه دانش در این شرکت آغاز شد. بدین منظور در گام اول جلسات متعددی با مدیران واحدهای مختلف شرکت برگزار شد تا درخت دانش طراحی و تدوین شود. در ادامه نیز جلسه‌های طراحی و تدوین نقشه دانش سازمانی با حضور روسای واحدهای سازمانی و سفیران دانش هر واحد در حال برگزاری است. این جلسه‌ها با رویکرد منتورینگ برگزار می‌شود تنمایندگان مدیریت دانش واحدهای سازمان با روش طراحی نقشه دانش به صورت عملی آشنا شده و در تدوین آن مشارکت داشته باشند.

شرکت شرکت پتروشمی مارون در سال گذشته برنامه پیاده‌سازی مدیریت دانش را در دستور کار خود قرار داد. پیاده‌سازی مدیریت دانش در این شرکت در 5 گام عملیاتی طراحی شد و در  سومین گام برای استقرار نظام مدیریت دانش، درخت دانش و نقشه دانش در این سازمان تدوین شد.

نقشه دانش

معماری نقشه دانش

نقشه دانش، يكی از مهمترین ابزار‌های مديريت دانش است كه در آن به کارکنان سازمان، اطلاعاتي در خصوص محل قرارگرفتن دانش و منابع دانشي اعم از افراد صاحب دانش، اسناد و منابع و پايگاه‌هاي اطلاعاتي داده مي‌شود. به طور كلي نقشه دانش، تخصص‌ها و دانش مورد نياز افراد را با محل قرارگيري آنها در سازمان مشخص مي كند.

ايجاد نقشه دانش سازمانی به معنای این است كه بدانيم در سازمان چه كسی، چه چيزی مي‌داند و كجاست. نقشه‌های دانش، با شكل‌دهي بانك‌هاي اطلاعاتی دانشي کارکنان و سنجش سطح دانش آن‌ها در زمينه‌هاي مختلف، سازمان را در ایجاد كامل‌ترين تيم ممكن برای انجام پروژه‌ها و يا حل مسئله‌هاي خاص ياری مي‌كنند. به طور كلي نقشه دانش، نمايش تصويري از دانش آشكار و پنهان، رسمی و غير رسمی، ثبت شده و نشده، داخلي و خارجي را جهت استفاده مجدد، بهره‌برداری بيشتر از تواناييی‌ها و سرمايه‌های ناملموس و مزيت رقابتی ارائه مي‌كند.

از طريق نقشه دانش، مي‌توان به منابع كليدی از طريق شناسايي كارشناسان داخل و خارج سازمان در صورت نياز دست يافت و فرصت و زمان دسترسي به آنها را كوتاه كرد. با اين اقدام می‌توان از دوباره‌كاری‌ها، ممانعت و در زمان و هزينه‌ها صرفه‌جويي كرد. با استفاده از این نقشه مي‌توان پل ارتباطي بيشتر در زمينه تسهيم، تبادل دانش و تجارب ايجاد كرده و فرصت‌هاي يادگيري را آشكارتر ساخت و از ابتكارات و تحقيقات حمايت كرد. نقشه دانش پتروشیمی مارون با این هدف در تدوین شده است

مدل های مدیریت دانش

پتروشیمی مارون؛ یکی از بزرگ‌ترین پتروشیمی‌های ایران و جهان

شرکت پتروشیمی مارون در سال 1377 برای اجرای طرح الفین هفتم تاسیس شد. با اجرای این طرح که یا ظرفیت تولید سالیانه 1.1 میلیون تن پلی اتیلن در زمره بزرگترین الفین ها در جهان می باشد، برای اولین بار در کشور، اتان از گاز طبیعی استحصال شده، طی فرآیندهایی به مواد الفینی، فرآورده های پلیمری و شیمیایی تبدیل شد. واحد الفین پتروشیمی مارون با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و یکصد هزار تن اتیلن یکی از معدود مگا الفین‌های به بهره برداری رسیده جهان می‌باشد. این واحد عظیم با تولید سالیانه 1،100،000 تن اتیلن گرید پلیمری و 200،000 تن پروپیلن گرید پلیمری به عنوان محصولات اصلی در تبدیل هیدروکربن ها به مواد پلیمری و پتروشیمیایی نقش اساسی دارد. به‌طور کلی شرکت پتروشیمی مارون با توانایی تولید سالانه 1100000تن اتیلن، 200000 تن پروپیلن، 300000 تن پلی اتیلن سنگین، 300000 تن پلی پروپیلن و بیش از 443000تن انواع گلایکول یکی از بزرگترین شرکت‌های پتروشیمی در ایران و جهان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 4 =