طرح توسعه اقدامات مدیریت دانش در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر آغاز شد. در این طرح یک ساله، گروه مشاوره مدیریت دانش دانا با همکاری دبیرخانه نظامهای مشارکتی و دانشی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، تکنیکها و ابزارهای مدیریت دانش را مبتنی بر نقشه راه مدیریت دانش در این شرکت پیادهسازی میکند. در این پروژه اقداماتی نظیر تحلیل شکاف دانشی در حوزه فرآوری و گندلهسازی، مدیریت دانش اورهال، مدیریت دانش پروژه و تکنیکهای همچون کافه دانش، استخراج دانش اجرایی خواهد شد.
پیادهسازی مدیریت دانش در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از سال 1397 با همکاری گروه مشاوره مدیریت دانش دانا آغازشده است و تاکنون اقدامات زیرساختی و عملیاتی مورد نیاز در حوزه مدیریت دانش این شرکت به اجرا درآمده است. گلگهر در حال حاضر به عنوان یکی از سازمانهای پیشرو در زمینه پیادهسازی نظام مشارکت و مدیریت دانش به شمار میآید و میتواند الگوی مناسبی برای سایر سازمانهای کشور باشد.
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
منطقه معدنی گلگهر با داشتن معادن غنی از سنگآهن بهعنوان یکی از مطرحترین قطبهای فعال معدن، صنعتی در خاورمیانه است که دارای قابلیتهای بسیاری برای تبدیلشدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان میباشد. اين ذخاير معدنی در استان كرمان و در 50 كيلومتری جنوب غربی شهرستان سيرجان واقع شدهاست. آثار موجود و حفاریهای باقیمانده در محل كانسار دلالت بر آن دارد كه اين كانسار در قرون گذشته مورد شناسايی و بهرهبرداری قرارگرفته است. سن تقريبی يك نمونه از سرباره کورههای قديمی كه از سنگ معدن گل گهر استفاده مینموده است، در حدود 900 سال تخمين زدهشده است. در دوره معاصر عمليات اكتشاف و پیجويی طرح سنگآهن گل گهر در سال 1348 توسط شركت خصوصی ايران باريت آغاز و سپس با همكاری شركت ژاپنی ماروبنی ادامه يافت و از سال 1353 به شركت ملی فولاد ايران واگذار گرديد. كانسار سنگ آهن گلگهر در شش آنومالی مجزا درمجموع با ذخيرهای درحدود 1200 ميليون تن در محدودهای به طول تقريبی 10 كيلومتر و عرض تقريبی 4 كيلومتر قرار گرفتهاست. بهرهبرداری از توده معدنی شماره یک برعهده شركت معدنی و صنعتی گلگهر است كه بخش زيادی از آن استخراج گرديده است.