5 روش برتر مدیریت دانش در سال 2022

5 روش برتر مدیریت دانش در سال 2022

با تغییر سریع رویکرد سازمان‌ها به کار، مدیریت دانش سازمان بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. با‌توجه‌به سرریز اطلاعات در سازمان‌ها، روش‌های ذخیره و آرشیو اطلاعات بر اساس نیاز، زمان و هدف تغییر می‌کنند. مانند هر حوزه دیگری، مدیریت دانش نیز روش‌ها و رویه‌هایی دارد. بااین‌حال، برخی از این روندها نسبت به بقیه ماندگارتر هستند. ممکن است بپرسید چرا برخی از رویکردهای مدیریت دانش باید از دیگران پیشی بگیرند؟ صرفاً به این دلیل که آن‌ها تجربه کاربر را برای بهتر شدن بهبود می‌بخشند و اثربخش‌تر از سایر رویه‌ها بوده‌اند. با تغییر ترکیب نیروی کار به نیروی انسانی و هوش مصنوعی، روش‌های سنتی انتشار اطلاعات با روش‌های چابک‌تری جایگزین شده‌اند. بیایید به 5 روش برتر مدیریت دانش در سال 2022 نگاه کنیم.

5 روش برتر مدیریت دانش در سال 2022

1 . هوش مصنوعی آمده‌ است تا ماندگار شود!

هر کسی که در وب فعال است شاهد مسیر رشد هوش مصنوعی (AI) بوده است. تنها در عرض چند سال، هوش مصنوعی به‌شدت رشد کرده است و پیش‌بینی می‌شود در آینده بخش‌های زیادی را در اختیار بگیرد. هوش مصنوعی و مدیریت دانش  ذاتاً با دانش، اطلاعات و یادگیری سروکار دارند. تحولات اخیر درزمینه هوش مصنوعی را می‌توان در نحوه عملکرد سیستم‌های مدیریت دانش پیاده‌سازی کرد. هوش مصنوعی در مدیریت دانش بیشتر برای ذخیره و بازیابی داده‌های صریح و دانش آشکارسازی شده استفاده می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند کانال‌های مختلف محتوایی را عمیق کند، موضوعات مرتبط را رمزگشایی کند و در صورت لزوم اطلاعات مفیدی را ارائه دهد.

به‌عنوان‌مثال، شرکت‌ها اکنون شروع به استفاده از یادگیری ماشینی در چت ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی کرده‌اند تا اطلاعات موردنظر را در زمان موردنظر به مکان موردنظر منتقل کنند. این روند نوظهور مدیریت دانش اینجاست تا نیازهای بسیاری از شرکت‌هایی را که در وب‌سایت‌های خود ربات‌های چت را برای ارتباط آسان و حل مشکلات ادغام می‌کنند برطرف کند.

  1. ابزارهای همکاری آسان

به‌ویژه با رشد فرهنگ کار ترکیبی، در سال 2022، ظهور ابزارهایی که همکاری آسان را ممکن می‌سازند به طور تصاعدی رشد کرده‌اند. ایده کلیدی این ابزارها این است که یک جریان ارتباطی یکپارچه بین کارکنان فراهم شود. به‌کارگیری بهترین نرم‌افزار مدیریت دانش سازمانی ازطریق ادغام چندین برنامه امکان این همکاری را فراهم می‌کند. بر اساس مقاله تحقیقاتی پیتر کلارک و مگی کوپر، افزایش همکاری به افزایش برقراری ارتباط ازطریق فناوری اطلاعات بستگی دارد.

برخی از فضاهایی که اکنون نیاز به همکاری دارند عبارتند از: مدیریت وظیفه، اشتراک‌گذاری اطلاعات، ویرایش مشترک و مطالعات موردی. به همین دلیل است که ابزارهایی که همکاری در ایده‌پردازی، کار، برقراری ارتباط و بازنگری در فعالیت‌ها را امکان‌پذیر می‌کنند، به ناگزیر در زمره 5 روش‌ برتر مدیریت دانش قرار گرفته‌اند.

  1.  تجربه کاربری سازگار با موبایل

به گفته گوگل، بیش از 50 درصد جستجوها از طریق تلفن‌های همراه انجام می‌شود. در آینده به فراخور افزایش کاربران تلفن همراه، حجم جستجو از طریق تلفن نیز افزایش خواهد یافت. ازاین‌رو، بهینه‌سازی نسخه موبایل وب‌سایت سازمان موضوع مهمی است. این موضوع ما را به این نکته رهنمون می‌سازد که برنامه‌های تلفن همراه به‌عنوان یکی از 5 روش برتر مدیریت دانش برای همیشه در این عرصه باقی می‌مانند.

به‌عنوان‌مثال، با استفاده روزافزون از تلفن همراه، فرصت‌های یادگیری ماشینی یا آموزش موبایلی گسترش پیدا کرده است. به‌منظور بهبود فرآیند یادگیری کاربر، مدیریت دانش برنامه‌های یادگیری ماشینی را با فرآیندهای خود ادغام کرده و تلاش می‌کند این فرآیندها را تا جای ممکن ساده کرده و  آزادی عمل کاربران را افزایش دهد. حتی امروزه بهینه‌سازی وب‌سایت سازمان به‌منظور سازگاری با موبایل و فراهم آوردن تجربه مثبت کاربری بسیار مهم است. گوگل سایت‌هایی را ترجیح می‌دهد که تجربه کاربری خوبی هم در دسکتاپ و هم در دستگاه‌های تلفن برای کاربران رقم بزنند. حتی درمورد وب‌سایت‌ها، امروزه بهینه‌سازی وب‌سایت‌ سازمان به‌منظور سازگار کردن آن با موبایل بسیار مهم است. گوگل سایت‌هایی را ترجیح می‌دهد که تجربه کاربری خوبی هم در دسکتاپ و هم در دستگاه‌های تلفن همراه داشته باشند.

  1. پشتیبانی 24 ساعته

وجه مشترک موفقیت هر نوع کسب‌وکاری رضایت مشتری و درآمدزایی است. جای بحث نیست که برای موفقیت یک تجارت، ارائه یک تجربه مشتری یکپارچه ضروری است. درواقع، پشتیبانی مشتری یکی از ارکان کسب‌وکار است که تعیین می‌کند که میزان موفقیت کسب‌وکار شما را تعیین می‌کند. به‌غیراز همکاری و به اشتراک‌گذاری دانش، مدیریت دانش می‌تواند با بهبود پشتیبانی تجربه مشتریان را ارتقا دهد.

امروزه کسب‌وکارها می‌توانند از این ابزار برای رسیدن به اهداف تجاری داخلی و خارجی خود استفاده کنند. این ویژگی شامل ارائه اطلاعات کسب‌وکار داخلی برای پشتیبانی از نمایندگان است که به آن‌ها کمک می‌کند مشکلات مشتری را سریع‌تر حل کنند و با کاهش میانگین زمان رسیدگی به درخواست‌های مشتریان و افزایش کیفیت و وضوح تماس اول، KPI (شاخص کلیدی عملکرد) خود را بهبود بخشند. ازاین‌رو، برای آموزش و اطلاع‌رسانی در مورد پیشنهادات، خدمات سازمان و غیره اطلاعات سریع‌تر به مشتریان منتقل می‌شود.

  1.  محتوای متمرکز بر رسانه

اشکال سنتی سیستم‌های مدیریت پایگاه دانش مانند پایگاه دانش  Confluence، پایگاه دانش شیرپوینت و غیره دارای راهنماها و دستورالعمل‌هایی طولانی هستند که کارمندان از خواندن آن‌ها وحشت می‌کنند. انسان‌ها به‌طورکلی بر روی ساده‌ترین روش انجام کارها و وظایف خود تمرکز می‌کنند. چه یک کارمند و چه یک مشتری، هیچ‌کس دوست ندارد با سیستم‌های خسته‌کننده و پیچیده سروکار داشته باشد.

نگران نباشید! سیستم‌های مدیریت دانش امروزی نه‌تنها از همه نظر بهبود یافته‌ و به‌روز شده‌اند، بلکه نسبتت به تجربه مشتریان نیز بی‌اعتنا نبوده‌اند. یکی دیگر از گرایش‌های مدیریت دانش، استفاده از رسانه‌هایی مانند تصاویر، ویدئوها برای جذاب‌تر کردن و غنی‌تر کردن تعامل است. برای ذهن انسان که متمایل به المان‌های بصری است، افزودن تصاویر بصری به متن، درک مفهوم و به‌کارگیری آن را برای فرد آسان‌تر و جذاب‌تر می‌کند. پس با قالب‌های طولانی و خسته‌کننده خداحافظی کنید، سلام به رسانه‌های جذاب!

نتیجهگیری

با ظهور فناوری‌های جدید و تغییر فرهنگ کاری، اتخاذ سیستم‌های مدیریت دانش کارآمد برای کسب‌وکارها ضروری شده است. علاوه بر دسترسی به اطلاعات، دسترسی در زمان نیاز نیز موضوع بسیار مهمی است که ابزارهای مدیریت دانش آن را امکان‌پذیر کرده‌اند.

روندهای مدیریت دانش که در بالا ذکر شد بر بهبود وضعیت کسب‌وکار و کارکنان آن و مشتریان آن‌ها تمرکز دارد. استفاده از نرم‌افزار مدیریت دانش یکی از بهترین راه‌ها برای اطمینان از این موضوع است که کارکنان نه‌تنها مولد هستند، بلکه از نقش‌های شغلی خود نیز راضی هستند. علاوه‌براین، خدمات مشتری کارآمد و در دسترس، تجربه خوب مشتری را تضمین می‌کند. مشتریان خوشحال به معنای افزایش فروش و درآمد بیشتر است.

منبع:

https://www.kminstitute.org/blog/top-5-knowledge-management-trends-2022

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =