پیاده‌سازی تکنیک بازنگری پس از اقدام در بانک صنعت و معدن

پیاده‌سازی تکنیک بازنگری پس از اقدام در بانک صنعت و معدن

پیاده‌سازی تکنیک بازنگری پس از اقدام در بانک صنعت و معدن

بانک صنعت و معدن به عنوان “بانک تخصصی توسعه‌ای” از طریق تجهیز و تخصیص منابع میان مدت و بلندمدت و تشویق و ترغیب بخش خصوصی در کمک به توسعه اقتصادی، نقش آفرینی می کند. بر این اساس یکی از مهم‌ترین اقدامات این بانک “ارزیابی طرح‌ها‌” برای پرداخت تسهیلات است و اداره ارزیابی طرح‌ها به شکل عمیق‌تری درگیر پروژه‌های متنوع کوچک و بزرگ در صنایع گوناگون است.

با توجه به بررسی انجام شده، یکی از چالش‌‌های مدیریت دانشی در این اداره، شناسایی و ثبت و به‌اشتراک‌گذاری دانش ارزیابی طرح‌‌ها بود و لزوم برگزاری جلسات منظم و مداوم تکنیک بازنگری پس از اقدام در بانک صنعت و معدن پیرامون نقاط قوت و ضعف، تجارب و درس‌­آموخته‌­های هر پروژه و مستندسازی آن‌­ها در این اداره احساس می‌شد. بنابراین ما در گروه مشاوره مدیریت دانش دانا با همکاری اداره آموزش بانک صنعت و معدن به عنوان متولی مدیریت دانش در این سازمان، برای رفع این چالش از 3 ماه پیش اقدام به پیاده­‌سازی بازنگری پس از اقدام نمودیم. در این مسیر با برگزاری جلسه‌های آنلاین و حضوری AAR، درس‌آموخته‌های چند پروژه مهم اخیر شناسایی و ثبت شد و در دسترس سایر واحدهای مرتبط قرار گرفت.

مدیریت دانش دانا

پروژه “پیاده‌سازی راهکارهای مدیریت دانش در بانک صنعت و معدن  از فرودین ماه سال جاری آغاز شده است. هدف از اجرای  این پروژه ایجاد فرایندهای نظام‌مند مدیریت دانش در این بانک توسعه‌ای است و پس از شناسایی نیازهای مدیریت دانشی در واحدهای مختلف بانک اجرای تکنیک‌ها و ابزارهای مدیریت دانش در دستور کار قرار گرفته است.

تکنیک بازنگری پس از اقدام

استاندارهای معتبر حوزه مدیریت پروژه اعم از PMBOK[1]، PRINCE2[2]، ISO21500 و ICB[3]، به صورت مشخص و با تاکید ویژه، مدیریت دانش پروژه و مستندسازی دروس آموخته را مطرح کرده‌ و آن را به عنوان یکی از محصولات پروژه در نظر گرفته‌اند و اشاره کرده‌اند که پروژه بدون ثبت درس آموخته‌هایش پایان نمی‌پذیرد. تکنیک بازنگری پس از اقدام، ابزاری برای کسب و به اشتراک‌گذاری دانش حاصل از پروژه است.

هدف از مدیریت پروژه، ایجاد تعادلی اقتصادی و موجه، بین عوامل متعدد و از همه مهمتر سه عامل کلیدی هزینه، زمان و کیفیت می‌باشد. مدیریت دانش نیز به معنای در دسترس قرار دادن نظام‌مند دانش است به گونه‌ای که با استفاده بهینه از دانش، فعالیت‌های افراد و به تبع آن یک سازمان با بازدهی بیشتری صورت گیرد. اهمیت این دو موضوع برای پیشبرد و حفظ دستاوردهای یک پروژه انکارناپذیر است. دانش و تجارب اکتسابی در پروژه‌ها اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که ثبت و استفاده از این دروس آموخته می‌تواند باعث حرکت رو به جلوی پروژه‌های سازمان گشته و از تکرار تجارب ناخوشایند در پروژه ها جلوگیری کند. به منظور مدیریت دانش پروژه ابزارها و تکنیک‌های متعددی وجود دارد که یکی از کاربردی‌ترین آنها، تکنیک بازنگری پس از اقدام است.

در تکنیک بازنگری پس از اقدام تیمی که درگیر یک مایلستون و یا کل پروژه‌ای بوده‌اند، دور هم جمع می‌شوند تا در مورد موفقیت­ها و شکست‌ها به روشی صریح و صادقانه بحث کنند. از این تکنیک در حین اجرای پروژه و با هدف بدست آوردن عناوین دروس آموخته و در نقاط عطف پروژه استفاده خواهد شد. این تکنیک به صورت گروهی در هر یک از حوزه‌های دانشی یا دیسیپلین‌های مشخص شده اجرا خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − دو =