اشتراک گذاری دانش چیست و چرا برای کسب ­وکار­ها مهم است؟

در این مقاله، به بررسی برخی از مزایای اشتراک گذاری دانش چیست و چرا برای کسب ­وکار­ها مهم است؟ می‌پردازیم. با مطالعه این مطلب، از اهمیت آن و چگونگی تأثیرگذاری‌اش بر رشد کسب و کار خود آگاه خواهید شد.

مردم دیگر حاضر نیستند برای حل مشکلاتشان، پشت خط تلفن منتظر بمانند یا ساعت‌ها انتظار پاسخ به درخواست پشتیبانی خود را داشته باشند. آن‌ها می‌خواهند خودشان مشکلات را حل کنند.

پژوهش‌های موسسه‌ی Forrester نشان می‌دهد که ۷۰ درصد از مشتریان ترجیح می‌دهند راه‌حل مشکلات خود را از طریق وب‌سایت شرکت بیابند. این امر حاکی از تمایل رو به رشد مشتریان به استفاده از منابع خودیاری برای رفع نیازهایشان است.

خودآموزی، آینده‌ی پشتیبانی مشتری و همچنین آموزش کارکنان شرکت شماست. تنها راه برای وفق دادن کسب و کارتان با آینده و تضمین بقای آن، به اشتراک گذاری دانش است.

اشتراک گذاری دانش چیست؟

تبادل دانش را می توان به روش های مختلفی تعریف کرد. اما وقتی صحبت از کسب و کار به طور کلی می شود، به معنای به اشتراک گذاشتن هر آنچه در مورد یک محصول یا خدمات با مشتریان و کارمندان خود می دانید، است.

امروزه بسیاری از استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارها از پایگاه‌های دانش برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی سازماندهی‌شده و پر از دانش استفاده می‌کنند. این پایگاه‌های دانش شامل انواع مختلفی از مقالات آموزشی، راهنماها و دستورالعمل‌ها هستند. مشتریان می‌توانند با جستجو در این محتوا، راه‌حل‌هایی برای سوالات رایج مرتبط با محصول پیدا کنند.

همچنین پایگاه‌های دانش خصوصی نیز وجود دارند که برای آموزش کارمندان طراحی شده‌اند. این پایگاه‌های دانش به کارمندان کمک می‌کند تا در مورد محصولات اطلاعات بیشتری کسب کنند و حتی نحوه رسیدگی به موقعیت‌های مختلف را یاد بگیرند. برای مثال، نحوه پاسخگویی به سوالات مشتریان و رسیدگی به تیکت‌های پشتیبانی.

اشتراک گذاری دانش چیست و چرا برای کسب ­وکار­ها مهم است؟

شما نمی توانید انتظار داشته باشید مشتریان شما با آزمون و خطا با خدمات یا نرم افزار شما آشنا شوند. آن ها همیشه برای هدایت شدن در فرآیند یادگیری اولیه به راهنمایی نیاز دارند.

برای آشنایی با نرم‌افزار مدیریت دانش دانا کلیک فرمایید.

قطعا، می‌توانید از یک تیم پشتیبانی مشتری برای کمک به رفع مشکلات مشتریان استفاده کنید. اما تصور کنید که یک مشکل تکراری پیش بیاید و هر مشتری جدیدی با همان مشکل روبرو شود! در این­صورت، وقت و منابع باارزش تیم شما به هدر می­رود.

اینجاست که اهمیت به اشتراک گذاری دانش مشخص می­شود. با داشتن یک پایگاه دانش با مستندات کامل، می توانید به کاربران کمک کنید تا از طریق راهنما و آموزش ها، به صورت مستقل یاد بگیرند و مشکلاتشان را خودشان حل کنند.

حتی باارزش‌ترین و باتجربه‌ترین کارمندان شما هم برای همیشه نمی­توانند کنار شما باشند و به مشتریان کمک کنند. بعضی ازآن­ها ترفیع می‌گیرند و بعضی دیگر هم برای پیوستن به شرکت‌های دیگر شما را ترک می‌کنند. اکنون سوال این است که همه دانش و تجربه‌ای که درباره کسب‌وکار شما داشتند کجا می‌رود؟

تنها راه برای جلوگیری از نابودی دانش آن‌ها و انتقال آن به کارمند بعدی، به اشتراک گذاری آن است. ایجاد یک پایگاه دانش و فراهم کردن امکان یادگیری برای دیگران.

5مزیت به اشتراک گذاری دانش

اگر اینها کافی نیست، در اینجا چند دلیل دیگر برای اثبات اهمیت به اشتراک گذاری دانش آورده شده است:

  • توانمندسازی مشتریان:

به اشتراک گذاری دانش در اصل به معنای بازگرداندن قدرت به دست مردم (یا مشتریان) است. به این ترتیب، آن‌ها مجبور نیستند برای پیدا کردن راه‌حل به پشتیبانی مشتری شرکت یا تکیه بر متخصصان وابسته باشند. این کار نه تنها به مشتریان کمک می‌کند تا نسبت به توانایی‌های خود اعتماد به نفس داشته باشند، بلکه تجربه کاربری را نیز بهبود می‌بخشد.

  • ایجاد اعتبار و اعتماد

وقتی شما یک پایگاه دانش پر از محتوا در مورد کسب و کار خود ایجاد می‌کنید، اعتبار می‌سازد و باعث می‌شود تجارت شما قابل اعتماد به نظر برسد. مشتریان می‌توانند به راحتی با مراجعه به این پایگاه دانش، در مورد محصولی اطلاعات کسب کنند، بدون اینکه نیاز باشد اول آن را بخرند. این کار باعث می‌شود تصمیم‌گیری برای خرید برای مشتریان بسیار آسان‌تر شود.

  • صرفه­‌جویی در هزینه

وقتی مردم خودشان به پاسخ‌ها دست پیدا کنند، با پرسش‌های پشتیبانی کمتری از طرف مشتریان مواجه خواهید شد. بدیهی است، این به معنای آن است که حتی می‌توانید تیم پشتیبانی خود را فقط به چند نفر کاهش دهید و هزینه‌های زیادی را صرفه‌جویی کنید.

  • صرفه­ جویی در وقت و تلاش

به اشتراک گذاری دانش همچنین به کارمندان شما کمک می‌کند تا در وقت خود صرفه‌جویی کنند و خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهند. به جای اینکه مشتریان را از یک متخصص به سراغ متخصص دیگر بفرستند، آن‌ها قادر خواهند بود مستقیماً از پایگاه دانش راه‌حل‌هایی برای کمک به مشتریان به طور مؤثرتر بیابند.

  • به حداقل رساندن اشتباهات

فقط یک پاسخ اشتباه از تیم پشتیبانی شما برای از دست دادن یک مشتری ارزشمند کافی است. در واقع، تصمیم‌گیری نادرست حتی می‌تواند منجر به تبلیغات منفی و خدشه‌دار شدن کامل وجهه برند شما شود.

بنابراین، داشتن یک راهنمای مناسب یا یک پایگاه دانش برای کمک به کارمندان در جلوگیری از وقوع چنین مسائلی بسیار مهم است.

برای مطالعه‌ی مقالات تخصصی مدیریت دانش به پایگاه دانش مراجعه فرمایید.

روش‌های مختلف به اشتراک‌گذاری دانش

برای به اشتراک گذاری دانش در پایگاه دانش خود، می‌توانید محتواهای مختلفی ایجاد کنید:

مستندات

مستندات، مانند دفترچه راهنمای دیجیتال برای محصولات هستند. آن‌ها به کاربران کمک می‌کنند تا نحوه استفاده صحیح از محصول یا خدمات شما را بیاموزند. شما می‌توانید با ایجاد مستندات دقیق، نحوه کارکرد محصول و شروع به کار آسان‌تر را به کاربران آموزش دهید.

سوالات و پاسخ‌ها (پرسش‌های متداول)

اضافه کردن بخش سوالات و پاسخ‌های متداول (FAQ) به پایگاه دانش، یکی از بهترین راه‌ها برای به اشتراک‌گذاری دانش است. این بخش به کاربران اجازه می‌دهد تا با جستجوی ساده در پایگاه دانش، پاسخ سوالات رایج خود را پیدا کنند.

یکی از راه‌های عالی برای ایجاد یک بخش پرسش‌های متداول کارآمد، جمع‌آوری داده‌ها از تیم پشتیبانی مشتری است. مهم‌ترین سوالات پرسیده شده توسط مشتریان را یادداشت کنید و آن‌ها را به پایگاه دانش خود اضافه نمایید.

آموزش‌ها و راهنماها

همچنین می‌توانید با اضافه کردن راهنماهای گام به گام و دستورالعمل‌های «چگونه باید» به پایگاه دانش خود، به کاربران کمک کنید تا از محصول یا خدمات شما به بهترین شکل استفاده کنند. افزودن آموزش‌های ویدیویی می‌تواند درک و جذب دانش را برای کاربران آسان‌تر کند.

برنامه‌های آموزشی

اگر در حال ایجاد یک پایگاه دانش داخلی برای کارمندان خود هستید، می‌توانید برنامه‌های آموزشی را نیز به آن اضافه کنید. برنامه‌های آموزشی عمیق و ساختارمند به اعضای جدید تیم شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به راهنمایی متخصصان، ویژگی‌های اصلی محصولات شما را بیاموزند.

چگونه دانش خود را به اشتراک بگذاریم

برای به اشتراک گذاری دانش، دیگر نیازی به ساخت یک کتابخانه‌ی کامل در دفتر کار خود ندارید. امروزه، تنها چیزی که نیاز دارید یک وب‌سایت ساده برای پایگاه دانش است.

فرقی نمی‌کند بخواهید یک پایگاه دانش عمومی یا خصوصی داشته باشید، به راحتی می‌توانید با استفاده از وردپرس یک وب‌سایت برای آن راه‌اندازی کنید. این کار تنها با چند مرحله‌ی ساده انجام می‌شود:

  1. انتخاب یک نام دامنه
  2. تهیه هاستینگ
  3. نصب وردپرس
  4. دریافت پوسته­ی وردپرس برای پایگاه دانش
  5. نصب پوسته و سفارشی کردن طراحی
  6. شروع به افزودن انواع مختلف مقالات آموزشی

همین!

جمع‌بندی

همانطور که ضرب‌المثل معروف می‌گوید، دانش قدرت است. اما اگر دانش را برای خودتان نگه دارید، هیچ ارزشی ندارد. شما برای استفاده از دانش، نیاز به به اشتراک گذاری آن با دیگران دارید. این بهترین راه برای توانمندسازی کارمندان و مشتریان شماست.

اگر به فکر راه‌اندازی یک پایگاه دانش هستید، ما شما را تشویق می‌کنیم تا وبلاگ ما را بررسی کنید. ما راهنماهای زیادی را در مورد فرآیند انتخاب نرم‌افزار مناسب تا استراتژی‌های مدیریت دانش و موارد دیگر پوشش داده‌ایم.

برای مطالعه‌ی مقالات تخصصی مدیریت دانش به پایگاه دانش مراجعه فرمایید.

 

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + دو =