استقرار مدیریت دانش در دستگاههای اجرایی
امروزه با توجه به رشد روزافزون تکنولوژی و تولید علم در سطح جهان، مدیریت دانش در کلیه کشورها مورد توجه قرارگرفته است و به عنوان ضرورتی برای سازمانها محسوب میشود. سازمانهای دولتی به دنبال استقرار سیستم مدیریت دانش هستند تا هرچه بیشتر از دانش موجود در سیاستگذاری سود ببرند و به ایجاد و حفظ مزیت رقابتی در محیط داخلی و بینالمللی نائل شوند؛ بنابراین، مدیریت دانش نقش مهمی در سازمان ایفا میکند؛ بهطوری که هدف اصلی آن کمک به کارکنان سازمان برای خلق سازمان یادگیرنده است. با توجه بهضرورت مدیریت دانش برای سازمانها در این مقاله جایگاه مدیریت دانش در بخش دولتی را مورد واکاوی قرار میدهیم.
پیچیدگی و سرعت به همراه ارتباطات جهانی که مرز کشورها را در مینوردد، خطمشیگذاران را با مسئولیتی خطیر روبرو ساخته است. آنان برای تصمیمگیری در چنین فضایی باید مجهز به ابزارها و شیوههای جدید باشند و برای تحقق این هدف باید دانش جدیدی را در خطمشیها بنیان گذارند. شرکتهای خصوصی به تولید کالا و خدماتی میپردازند که مستقیماً در رقابت با کالا و خدمات بخش دولتی است. آموزش، دانش، امنیت و علم ازجمله زمینههای رقابت بین این دو بخش است.
بازنشسته شدن کارمندان دولت و همچنین انتقال آنها میان بخشهای مختلف، چالش جدیدی را برای بقای دانش در سازمان و متعاقب آن آموزش کارکنان جدید ایجاد میکند. بهمرور زمان، کارمندان فعلی دولت، بازنشسته خواهند شد. این مسئله بهعنوان یک مشکل اصلی پیش روی بسیاری از دولتهاست. سازمانهای دولتی نیازمند آن هستند که با ابتکار عمل، دانش کارکنان ارشد خود را حفظ کنند، زیرا در غیر این صورت در ارائه خدمات دچار مشکل خواهند شد. افزایش روزافزون شهروندان دانشمدار، دولت را مجبور میکند تا در معرض دانشهای ایجادشده و روزآمد قرار گیرد.
اصول مدیریت دانش بیان میکند که یکی از مهمترین منابع ارزشمند هر سازمان، دانش کارکنان آن است. این تأکید و تمرکز با توجه بهشتاب روزافزون تغییرات در سازمان و در کل جامعه انجام میگیرد. مدیریت دانش، دارای برخی قابلیتها برای تقویت کارآمدی دولت و رقابتپذیری آن در محیط متغیر است. بخش دولتی و سازمانهای غیردولتی باید با این چالشها روبرو شوند و از فرصتهای بهدستآمده از جهانیشدن، اقتصاد دانشمحور و گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات به بهترين شكل استفاده کنند، در غیر این صورت این به معنای از دست دادن فرصتهای ارائه شده از سوی مدیریت دانش خواهد بود.
با توجه به اهمیت مدیریت دانش در دستگاههای اجرایی، گروه مشاوره مدیریت دانش دانا، با اتکا به تجارب متعدد خود در زمینه استقرار راهکارهای مدیریت دانش در سازمانهای حاکمیتی و دولتی، چارچوب استقرار مدیریت دانش در دستگاههای اجرایی را منطبق بر نظامنامه مدیریت دانش دستگاههای اجرایی طراحی کرده است. علاوه بر این، نرمافزار مدیریت دانش تولید شده توسط این شرکت، کلیه نیازهای فناورانه نظامنامه را پوشش میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید 02188195193